Trump får nobben för att registrera muslimer

Trump får nobben för att registrera muslimer

Ett av Donald Trumps förslag för att stoppa terrorister är att registrera muslimer, alla muslimer. Ett förslag som nu de stora teknikföretagen säger blankt nej till.

Apple, Google och Uber har sagt att de inte kommer att medverka till något sådant register och att de inte kommer att lämna ifrån sig någon information. Detsamma gäller Face och Microsoft.

In response to questions from BuzzFeed News, Google, Apple, and Uber clarified their positions on President-elect Donald Trump’s comments about a possible Muslim registry. “In relation to the hypothetical of whether we would ever help build a ‘muslim registry’ – we haven’t been asked, of course we wouldn’t do this and we are glad – from all that we’ve read – that the proposal doesn’t seem to be on the table,” a spokesperson for Google told BuzzFeed News in an email.

Buzzfeed

I skrivandet stund är det oklart om Trump överhuvudtaget kommer att driva frågan vidare. Under presidentvalskampanjen uttalade sig Trump flera gånger och förde fram förslaget att skapa en databas med alla muslimer.