Macken fluktar in Apples Airpods

Macken fluktar in Apples Airpods

 

Airpods är Apples små trådlösa hörlurar för din iPhone eller iPad. Elegant förpackade i sin egen laddningsstation. Macken har kollat in.

Installationen är som alltid när det gäller Apple föredömligt enkelt.

. Slå på bluetooth
. Håll dina Airpods i sin lilla vita box i närheten
. Anslut och aktivera

Klart!

Det kan knappast bli så mycket enklare och sedan är det bara att börja att lyssna.

Ljudet

Ljudet är klart anständigt även om basen är lite tunn. Ett problem som praktiskt taget alla små hörlurar lider av. Utöver det så låter det bra och Airpods sitter ovanligt bra i örat även om jag personligen föredrar “riktiga” hörlurar som ligger mot örat. Nu ska Apples AirPods inte jämföras med riktiga hörlurar. De ska jämföras med liknande enheter och där står de i en klass för sig själva. Detsamma om du jämför med hörlurar för 1500 – 2000 kronor.

Laddning

Du laddar hörlurarna i den medföljande lilla vita förvaringsboxen och boxen själv innehåller extra laddningar. Apple lovar att Airpods ska klara fem timmars lyssning på en laddning och du har 24 timmars lyssning sammanlagt (inkluderat förvaringsboxen). Femton minuters laddning ska ge tre timmars lyssning enligt Apples egna uppgifter.

Testerna utfördes av Apple i augusti 2016 med förhandsversioner av AirPods och mjukvara i kombination med förhandsversioner av iPhone 7 och mjukvara. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som köpts på iTunes Store (256 Kbit/s aac-kodning). Volymen var inställd på 50 %. Testerna bestod i att ladda ur batteriet på AirPods fullständigt genom att spela ljud tills den första AirPod-snäckan slutade spela. Urladdade AirPods laddades i 30 minuter, sedan fortsatte ljuduppspelningen tills den första AirPod-snäckan slutade spela. Den här cykeln upprepades tills både AirPods och laddningsfodralet var helt urladdade. Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och många andra faktorer.

Prisvärda 

Sett till funktionalitet, design och användarvänlighet så är Apples AirPods prisvärda – även jämfört med liknande konkurrerande produkter. Nu ska tilläggas att det inte finns särskilt många konkurrerande produkter. Det finns hörlurar i samma prisklass men inte trådlösa. Ljudet får klart godkänt även om ljudbilden inte är särskilt omfångsrik men det kan du inte räkna med heller när det handlar om så här små enheter.

Betyg

Produkt: Airpod
Tillverkare: Apple
Pris: 1795 kronor
Betyg:

Missa inte Mackens fråga!
Share This