Trump utser krypteringsmotståndare till CIA-chef

Trump utser krypteringsmotståndare till CIA-chef

 

Börja att räkna ned till det är dags för nästa stora kollision mellan Silicon Valley och den tillträdande administrationen. Donald Trump vill ha Mike Pompeo som chef för CIA och det är ett val av en uttalad stenhård kritiker av tekniksektorns inställning till kryptering.

Mike Pompeo vill ha bakdörrar och han vill tvinga företag att lämna ut information när myndigheter begär och kräver det. Han är en uttalad motståndare till kryptering och har öppet kritisera Silicon Allers ställningstaganden i frågan.

In his nomination of Representative Mike Pompeo to head the CIA, President-elect Donald Trump has picked someone who has supported NSA surveillance programs and has criticized Silicon Valley’s stance on encryption.

Pompeo, a Republican from Kansas, is a former cavalry officer in the U.S. Army and a graduate of West Point military academy. He currently serves on the House Intelligence Committee and is perhaps best known for his role on the Benghazi committee that investigated Hillary Clinton.

CSO Online

Missa inte Mackens fråga!
Share This