Nu kommer krav på lagar mot kryptering

Nu kommer krav på lagar mot kryptering

Nu kommer krav på lagar i USA som stoppar bland annat Apples kraftfulla kryptering och skydd av data i iPhone och iPad. Manhattan-åklagaren Cyrus Vance vill att Apple ska tvingas att backa till före ändringen som gjordes 2014 och som effektivt slog igen möjligheten att plocka ut information ur en iPhone och en iPad.

Vance vill tvinga Apple och andra att använda en sämre kryptering som skydd för att myndigheterna ska kunna låsa upp en iPhone/iPad och plocka ut informationen som finns i den.

“Doing nothing about this problem will perpetuate an untenable arms race between private industry and law enforcement,” Vance said on Thursday. “Federal legislation is our only chance to lay these arms aside.”

Mashable

Apple har redan klargjort att de inte kommer att backa vad gäller kryptering. Tvärtom så jobbar Apple på att förbättra och utveckla skyddet av användarna och kunderna.

Missa inte Mackens fråga!
Share This