En enda order om husrannsakan användes i 120 länder

En enda order om husrannsakan användes i 120 länder

En enda domstolsorder och tillstånd för en husrannsakan användes mot 8 000 datorer i 120 olika länder rapporterar Motherboard som gått igenom utskrifterna från en hearing rörande den amerikanska federala polisen FBIs arbetsmetoder.

FBI har agerat långt utanför USAs gränser och hackat datorer med hjälp av malware i Norge, Turkiet, Danmark, Grekland och Storbritannien, för att nämna några av de länder som FBI riktat sin undersökning mot. Totalt samlades 8 000 olika IP-nummer in i 120 olika länder under utredningen. FBI drev också en barnporrsajt vidare i nästan två veckor på Dark Web för att samla in information om misstänkta.

“The fact that a single magistrate judge could authorize the FBI to hack 8000 people in 120 countries is truly terrifying,” Christopher Soghoian, principal technologist at the American Civil Liberties Union (ACLU) told Motherboard in a phone call. (Soghoian has testified for the defense in Playpen cases).”

Motherboard

Dark Web

FBIs utredning riktades mot en barnporrsajt som opererades inom Dark Web och mot misstänkta pedofiler. Sajten togs över, drevs vidare samtidigt som FBI spred malware för att försöka identifiera enskilda. Med hjälp av programmen hackades datorer långt utanför USA och malware spreds också via Dark Web och via den barnporrsajt som FBI tagit över. Detta med ett enda domstolsbeslut i sin hand. Ett domstolsbeslut som utfärdats av en enda domare och som gällde en enda delstat.

Resultatet har också blivit att i minst fyra fall så har alla bevis som FBI samlat in underkänts och kastats ut av domstolar därför att bevisen samlats in på ett olagligt sätt.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This