Turkiet blockerar även VPN och Tor

Turkiet blockerar även VPN och Tor

Turkiet blockerar även VPN och Tor

Den turkiska regimen stärker sitt grepp och censur och har nu även blockerat VPN-uppkopplingar och hela nätverket Tor i landet.

Tidigare så har alla de stora sociala tjänsterna, Facebook, Twitter och Youtube blockerats tillsammans med WhatsApp. Detta som ett led i en kampanj där flera ledande politiker från det kurdiska partiet HDP.

On Friday, the Turkish information technologies and communications authority, or BTK, ordered internet providers in the country to block Tor and several other censorship-circumvention Virtual Private Networks or VPNs, such as VPN Master, Hotspot Shield, Psiphon, Zenmate, TunnelBear, Zero, Vypr, Express, according to multiple local reports.

Motherboard

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.