Apples keynote höll sig inom ramarna

Apples keynote höll sig inom ramarna

Apples keynote höll sig inom ramarna. Det som visades upp var på det stora hela det vi förväntade oss och det vi till stora delar redan visste. Det var mer av det gamla men snabbare än tidigare och till samma pris för att summera det mycket kortfattat.

Det är inte detsamma som att det inte handlar om framsteg, utveckling och innovationer. Det är snarare så att smarta telefoner av idag inte innehåller så många revolutionerande nya funktioner. iPhone 7 och iPhone 7 Plus är utan tvekan telefoner med grym prestanda, kameror av yppersta kvalitet och de är snabbare och har bättre batteritid än föregångaren. Kortfattat:

. Vattentålig
. Dubbla kameror
. Bättre batteritid

Lägg sedan till en lång rad av nya funktioner och förbättringar i iOS 10 så är de två nya modellerna på alla avgörande punkter bättre än iPhone 6S och iPhone 6S Plus. Ungefär det vi visste med andra ord.

Apple Watch

Detsamma gäller Apple Watch generation 2. Snabbare, lite tunnare, inbyggd GPS och en mängd nya funktioner i nya watchOS. Även klockan har tagit flera steg framåt i och med den nya modellen.

Det brukar alltid diskuteras om Apple levererade eller inte och det kanske låter som om jag är besviken men så är inte alls fallet. Apple levererade det jag trodde att Apple skulle leverera så jag är nöjd, mer än nöjd i och med att kameran nu blir så mycket bättre.

Pokemon GO kommer med stöd för Apple Watch – roligt för en inbiten spelare som mig,
Super Mario kommer för iOS -roligt för alla nostalgiker
Apple Watch anpassas ännu mer för de som gillar att springa, gå, cykla och träna.

Det var lite “business as usual” över hela arrangemanget och det är sannerligen ingen lätt uppgift att leverera det när ramarna och mallen anpassas efter Apple. Nya iPhone 7 är ett lyft och det är en telefon som är bättre än föregångaren på varje avgörande punkt. Fråga Samsung, LG, Dell och andra hur lätt det är att vässa en produkt på varje enskild punkt så kommer du att få till svar att det är svårt, till och med mycket svårt.

Levererade

Apple levererade det som kan förväntas. De riktigt stora nyheterna när det handlar om iPhone kommer nästa år då iPhone fyller 10 år. Då kommer trådlösa laddning, en helt vattentät iPhone och en helt ny form och design.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This