mackenx-sneakpeakVälkommen till Macken X, ett nytt kapitel i en blogg som funnits på nätet i olika former och utseenden sedan 1998. Macken X har fått nytt utseende, ny design, ny teknik och också en ny struktur.

Det är en omstart som innebär att bloggen nu kommer att få ännu hårdare fokus på Apple, Apples prylar och ämnen som berör Apple. Jag har kapat ned antalet avdelningar, slagit samman ämnen och tanken är att skapa lite mer ordning och struktur med rubriker och underrubriker.

Gamla Macken

Gamla Macken är arkiverad. Letar du efter något så hittar du den gamla bloggen via länken uppe till vänster (bortagen i september 2017). Jag har valt att inte flytta över en massa texter och material från gamla Macken utan startar om, nästan på nytt med en ren och städad webbplats. De senaste inläggen har flyttats över tillsammans med artikelserie, tips och lite annat som berör iOS 9, El Capitan och watchOS 2.

Uppdelning

Materialet är uppdelat i kategorier. Det ger färre avdelningar, materialet lite mer på ett och samma ställe och det gör att det förhoppningsvis ska bli lättare att hitta. Du hittar sökfunktionen uppe till höger för övrigt.

Vidare så har jag skapat ett flöde på förstasidan. Längst upp, slides, med de nyheter och de texter som jag bedömer är de viktiga. Under sliden block med det viktigaste. Tanken är att försöka visa 2-3 dagars innehåll.

Disqus

Disqus finns kvar, kommentar-ssystemet och där har alla gamla kommentarer följt med. Ingen ny inloggning där med andra ord.

Det som däremot är nytt är RSS-länken. Den hittar du också längst upp till höger och har du idag Mackens nyheter via RSS så måste uppdatera din länk.

I sammanhanget kan jag besvara en fråga som jag ofta får rörande RSS och en önskan att få allt innehåll direkt i en artikel. Jag vet att vissa webbplatser erbjuder det men det finns också webbplatser som gör som Macken gör – erbjuder en del av materialet, inte allt. Jag har lagt ned mycket arbete på att skapa en design som ska vara tilltalande och jag har lagt ned arbete på ikoner, fonter och annat. Detta för att presentera innehållet här på ett så bra sätt som möjligt. Därför vill jag att du ska komma hit, till Macken X för att läsa. Dessutom så har jag en del andra planer när det RSS, nyhetsdistribution och presentation som jag kommer att berätta mer om längre fram.

Kommentera gärna

Det var lite grand om Macken, nya Macken X och om den nya bloggen. Kommentera gärna, kom med förslag och tips – allt mottages mer än tacksamt. Nu kör vi!

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This