Fyrabarns-far, egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com.

Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och Jack Russel-terriern Pixel. Tidigare så jobbade jag från centralorten Stackgrönnan som ligger nära Schtaan, Skellefteå. Nu är huset sålt och vi har flyttat in till stan och till området med det vackra namnet Sjungande Dalen. Företagets kontor finns i ett av stadens vackraste hus, Markstedtska Gården.

Datorer

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X.

För egen del jobbar jag på en iMac 5K, en MacBook Pro 13-tum eller en Pad Pro 12.9-tum. Jag drar även runt med en iPhoneX. Vid TV:n står en Mac mini, en AppleTV och det finns ett antal andra Mac-datorer i familjen också. På det hela taget så finns det äppleprydda prylar lite varstanns i lägenheten och överallt på kontoret. Kort sagt – jag skriver om Mac på Mac och för dig som använder Mac.

KrönikorKontakt

Vill du kontakta mig direkt så kan du göra det på flera sätt.

Tala om vem du är om du kontaktar mig och tala om vad du vill. Du kan skicka ett mejl – använd adressen nedan.

mikael@winterkvist.com

På Twitter heter jag Northwiz och finns på @northwiz eller adressen twitter.com/northwiz. Övriga sociala medier hittar du uppe till höger, här på Macken X.

Bli inte ledsen om jag inte accepterar dig som vän på Facebook. Där är jag lite mer privat, liksom på LinkedIn. I princip är jag bara vän med de jag träffat personligen. På Twitter följer jag alla som följer mig så där är jag mer öppen.

Northwiz

Varför Northwiz kanske du undrar. Det är ett gammal hackarnamn som hängt med sedan många år tillbaka. På den tiden så var hackare individer som hackade saker för att försöka göra prylarna och produkterna bättre, inte för att ta sig in i andras system.